July 30, 2015

Windows 10 Upgrade, με το ζόρι...

29 Ιουλίου σήμερα, η ημέρα που το νέο λειτουργικό της Microsoft, Windows 10, υποτίθεται ότι θα είναι διαθέσιμο για λήψη ώστε οι έχοντες Windows 7, 8 και 8.1 να μεταπηδήσουμε δωρεάν (περισσότερα εδώ) στο 10. Κι όμως πολλοί ακόμη περιμένουμε. Όχι για πολύ όμως. Δες εδώ πως με 2 εντολές θα "υποχρεώσεις" την Microsoft να κατεβάσει το 10 στο PC σου

Για να μην γκρινιάζουμε μόνο, αξίζει να σημειωθεί ότι το δωρεάν upgrade είναι ένα επίποπονο task για τους servers της Microsoft και λογικά θα επιτρέπουν την λήψη ανά waves για να μην υπάρχει υπερβολική φόρτιση. Λογικό και θεμιτό από μεριάς Microsoft.

Έχοντας αυτό στο μυαλό, μπορείτε να περιμενέτε υπομονετικά να έρθει η σειρά σας. Για τους υπόλοιπους που σαν και εμένα δεν τους αρέσει να περιμένουν σε ουρές υπάρχει ένα πανεύκολο bypass της αναμονής.

Το παρακάτω το δοκίμασα σε Windows 8.1 και τα screenshots είναι από εκεί, αλλά λογικά δουλεύει και σε Windows 7.

Βήμα 1 - Εκκαθάριση της cache του Windows Update

Για να είμαστε 100% σίγουροι, θα πρέπει να σβήσουμε την cache του Windows Update πριν ξεκινήσουμε. Για να το κάνουμε αυτό, πάμε στο C:\Windows\SoftwareDistribution\ και σβήνουμε το φάκελο Download.

Βήμα 2 - Άνοιγμα του Windows Update for Desktop

Για αρχή θα πρέπει να ανοίξουμε το Windows Update. Επειδή είμαστε σε Windows 8.1 θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα πρέπει να ανοίξουμε την Desktop έκδοση και όχι αυτή του Metro.

Για να γίνει αυτό, ενώ είστε στο desktop, πατήστε το Windows Key (αυτό με την σημαιούλα αριστερά από το space) και γράψτε Windows Update. Επιλέξτε το σχετικό link:
Μόλις ανοίξει το Windows Update ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Βήμα 3ο - Άνοιγμα του cmd ως Διαχειριστής 

Όπως και πριν πατάμε Windows Key στο desktop και γράφουμε cmd, αλλά αυτή τη φορά κάνουμε δεξί κλικ στο Command Line και πατάμε Run as Administrator:
Στο παράθυρο που θα ανοίξει γράφουμε (χωρίς να πατήσουμε ENTER)
wuauclt.exe /updatenow



Βήμα 4ο - Εκκίνηση του update

Επιστρέφουμε στο παράθυρο του Windows Update που ανοίξαμε στο Βήμα 2 και πατάμε Check for updates:
Μόλις αρχίσει η αναζήτηση για updates, πηγαίνουμε πίσω στο cmd και πατάμε ENTER. Αν όλα τα κάναμε σωστά, η λήψη του Windows 10 ξεκινά:

Facebook

Twitter

Email