January 24, 2014

[Project] Custom Dungeon Tile για RPGs

Πολλοί προσπαθούν να κάνουν τα RPG παιχνίδια τους πιο ζωντανά και υπάρχουν πραγματικά πολλοί τρόποι για να το κάνει κάποιος αυτό. Από όμορφους και detailed χάρτες μέχρι ολόκληρα 3D dungeons, το όριο είναι μόνο η φαντασία του DM. Ενώ υπάρχουν πολλές έτοιμες λύσεις, η αλήθεια είναι πως είναι λίγο ακριβές τις περισσότερες φορές. Γι' αυτό, εμπνευσμένος από το internet, αποφάσισα να δοκιμάσω τι μπορώ να κάνω με λίγο foamcore, και τις μπογιές μου από την εποχή που έβαφα μινιατούρες.


Μην θέλοντας να χαλάσω τσάμπα υλικό, έκοψα ένα μικρό κομμάτι foamcore (5" x 4").

Σχεδίασα με ένα μολύβι τα τετραγωνάκια τα οποία είναι 1" x 1" το καθένα (ώστε να χωράνε οι κλασικές RPG μινιατούρες).

Στην συνέχεια πήρα ένα άδειο στυλό και με την μύτη του πίεσα στις γραμμές ώστε να κοπούν αρκετά ώστε να φαίνονται σαν κομμάτια πέτρες. Μπορείτε να δώσετε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες στο tile σας σχεδιάζοντας σπασίματα στην "πέτρα" με τον ίδιο τρόπο.

Αφού είστε ικανοποιημένοι με το πως δείχνει, περάστε το ένα coat μαύρο spray και μετά βάψτε το με αποχρώσεις του γκρι (όχι 50 αποχρώσεις του γκρι xD). Προτείνω να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικές αποχρώσεις, η μία λίγο πιο ανοιχτή από την άλλη, σε τυχαία πλακίδια ώστε να φαίνεται πιο ρεαλιστικό. Αποφύγετε να το κάνετε σαν σκακιέρα (εκτός αν βέβαια αυτό σας αρέσει).

Προσωπικά για εφέ, πρόσθεσα και λίγο χορτάρι ανάμεσα στα πλακίδια για να δώσω την αίσθηση της εγκατάλειψης. Έβαλα κόλλα (PVC ή λευκή "ξυλόκολλα) ανάμεσα στις "πέτρες" και από πάνω έριξα τεχνητό γρασίδι, το οποίο μπορείτε να το βρείτε σε μαγαζιά μοντελισμού (χρησιμοποιείται κυρίως για βάσεις μινιατούρων). Απλά ρίξτε από πάνω (καλύτερα να έχετε ένα χαρτί από κάτω γιατί πάει παντού) και αυτό θα κολλήσει στα σημεία με την κόλλα. Το υπόλοιπο το τινάζετε απλά πάνω στο χαρτί και το ξαναρίχνετε στο δοχείο για μελλοντική χρήση.

Δεν ξόδεψα πολύ χρόνο φτιάχνοντάς το αλλά ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα δωμάτια κτλ που έχουν μια 3D αίσθηση χωρίς να ξοδέψετε πολλά. Keep in mind λοιπόν, πως είναι απλά ένα δοκιμαστικό tile για να δω κατά πόσο είναι εφικτό. Ατέλειες κτλ έχουν παρθεί υπ' όψιν για κάποιο επόμενο project.

Ορίστε οι εικόνες λοιπόν:




Σε επόμενη ίσως έκδοση μπορεί να χρησιμοποιήσω τα κενά ανάμεσα στα τετραγωνάκια πιο δημιουργικά. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βάσεις για χαρτόνι το οποίο θα έχει τυπωμένους τοίχους κτλ, ώστε να γίνει πραγματικά 3D. Μπορεί κανείς βέβαια να φτιάξει μία πλήρως modular έκδοση η οποία θα είναι αρκετά μεγάλη για κάθε είδους dungeon. Σε μία τέτοια έκδοση, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν βαμμένα LEGOs για τοίχους κτλ. Τα LEGOs μπορούν να βαφτούν με τον ίδιο τρόπο ώστε το Dungeon να φαίνεται ακόμα πιο ρεαλιστικό. Το όριο είναι η φαντασία. Τι πιο ταιριαστό για παιχνίδια που στρέφονται γύρω από αυτή την ιδέα.

Facebook

Twitter

Email