February 06, 2014

Raid and Trade: Μία Ελληνική προσπάθεια στον χώρο των board games

Λατρεύουμε τα επιτραπέζια και δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως τα δημοφιλέστερα παιχνίδια φτιάχνονται στο εξωτερικό. Αν και υπάρχουν ελληνικές προσπάθειες, μένουν στον ελληνικό χώρο κυρίως και δεν γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς εκτός Ελλάδας. Το αντίθετο προσπαθεί να πετύχει το Raid and Trade, ένα παιχνίδι από τον Χαράλαμπο Τσακίρη.

Στο παιχνίδι οι παίχτες βρίσκονται σε έναν μετά-αποκαλυπτικό κόσμο και προσπαθούν να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να μπουν στη Χρυσή Πόλη, η οποία έχει πληρότητα αγαθών. Για να μπουν στη Χρυσή Πόλη όμως, πρέπει να συλλέξουν πόρους από τον κόσμο ή να αποκτήσουν συγκεκριμένες ιδιότητες.

Όλοι οι παίχτες παίζουν σε συγκεκριμένους χάρτες στους οποίους βρίσκονται κτίρια, και σε κάθε ένα θα πρέπει να κάνουν έφοδο (Raid). Στα Raid λοιπόν συναντούν διαφορετικές καταστάσεις, ανάλογα με την κάρτα που θα τους τύχει. Για παράδειγμα μπορεί να συναντήσουν άτομα μέσα στο κτίριο και να χρειαστεί να παλέψουν ή μπορεί να συναντήσουν άτομα που χρειάζονται την βοήθειά τους. Έτσι θα χρειαστεί να παίρνουν αποφάσεις, όπως αν θα το παίξουν οι κακοί της ιστορίας που θα κλέβουν τους πόρους από τους ανυπεράσπιστους, ή οι καλοί που θα τους βοηθούν και θα παίρνουν άλλες χρήσιμες ιδιότητες.

Το παιχνίδι είναι για 2 ως 8 παίχτες. Σύμφωνα με τον δημιουργό, θα είναι Eurogame με κάποια RPG στοιχεία και ανταλλαγή πόρων.
Ο δημιουργός του παιχνιδιού.

Η επικοινωνία μου με τον Χαράλαμπο ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη και τα λόγια του με ενέπνευσαν σε βάθος. Είναι πραγματικά δεσμευμένος στην δουλειά του, και απ' όσα έχω δει μέχρι τώρα από το παιχνίδι, έχω μόνο θετικά να πω. 

Όταν τον ρώτησα για την όλη διαδικασία, μου είπε το εξής:
Έφαγα τρελές ώρες πάνω σε έρευνα. Είναι πολύ το βάρος και δύσκολη η διαδικασία. Έχω δώσει το 100% και επειδή είμαι freelancer, δεν δουλεύω για κάποιον οπότε στη περίοδο αυτή υπάρχει και η οικονομική πρόκληση. Υπάρχουν έξοδα που πρέπει να ανταποκριθώ, τόσο για τα τρέχοντα όσο και για το ίδιο το παιχνίδι. Όμως μέσα σε όλο αυτό το κλίμα υπάρχει ενθουσιασμός και πίστη για το project και μεγάλη ελπίδα για το αποτέλεσμά του. Αυτή η πίστη, το πάθος και η επιμονή είναι που κρατάνε το κερί αναμμένο.
Τέτοια λόγια είναι που με κάνουν να πιστεύω στο project αυτό. Φαίνεται η σοβαρότητά του, και μιλάει για το παιχνίδι σαν να είναι το μωρό του.

Για το μέλλον του παιχνιδιού μου είπε:
Μερικά άτομα θα γράψουν και μικρές ιστορίες που θα συνοδεύουν τον κόσμο του παιχνιδιού. Οπότε το εγχείρημα αυτό δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, αλλά κάτι που κινητοποιεί πολλά άτομα να δουλέψουν σαν μία κοινότητα για να φέρουν στο φως ένα ξεχωριστό κόσμο που θα ταξιδέψει όσους χαθούν σε αυτόν.

Ετοιμάζω και εφαρμογή Αndroιd. Έτσι οι παίχτες, αντί να τραβούν από ένα συγκεκριμένο σετ καρτών, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.


Το παιχνίδι είναι αυτή τη στιγμή σε φάση playtest. Αν όλα πάνε καλά θα μπει σε κάποια crowdfunding σελίδα (π.χ.: Kickstarter, IndieGoGo) τον Μάρτιο και η καμπάνια θα διαρκέσει μέχρι και τον Απρίλιο. Ο στόχος είναι το παιχνίδι να έχει εκδοθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Το άρθρο αυτό θα ενημερωθεί όταν το παιχνίδι βγει για crowdfunding. Μέχρι τότε μπορείτε να μπείτε στην σελίδα Facebook του παιχνιδιού.

Facebook

Twitter

Email