March 20, 2014

[Παλιό][PC Build][500€] Φθηνό Gaming PC για το σαλόνι

Ανανεωμένο build.

Ξεκινώντας την νέα αυτή κατηγορία θα φτιάξω ένα PC με περίπου 500€. Είναι ό, τι πρέπει για gaming και θα παίζει τα πάντα σε 1080p. Μπορεί να συνδεθεί με τηλεόραση ώστε να λειτουργεί σαν κονσόλα, μόνο καλύτερα. :)
Όλο το σύστημα θα χτιστεί με AMD κομμάτια και όχι Intel απλά και μόνο γιατί είναι φθηνότερα για τις επιδόσεις που προσφέρουν.









Επεξεργαστής

AMD A8-5600K - 85€
Ο επεξεργαστής αν και σημαντικός, δεν είναι ο πιο σημαντικός για ένα gaming σύστημα. Οπότε δεν χρειάζεται να ρίξουμε τόσα λεφτά σε αυτό το κομμάτι. Η σειρά A της AMD είναι ό, τι πρέπει. Τέσσερις πυρήνες στα 3.6GHz είναι standard καθώς τα παιχνίδια δεν χρησιμοποιούν ακόμα πολλούς πυρήνες, ενώ η ταχύτητα του είναι αρκετή για οτιδήποτε θελήσεις να κάνεις με το PC σου.
Ο επεξεργαστής περιλαμβάνει και on-board κάρτα γραφικών, αλλά δεν θα την χρησιμοποιήσουμε καθώς οι επιδόσεις της δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, και προορίζεται κυρίως για media PCs. 




Μητρική
Gigabyte GA-F2A55M-DS2 - 50€
Ο επεξεργαστής που επέλεξα είναι Socket FM2, οπότε προφανώς χρειαζόμαστε και μία μητρική που να τον υποστηρίζει. Το σύστημα προβλέπεται για gaming στο σαλόνι οπότε θέλουμε μία μικρή μητρική που θα χωρέσει σε ένα μικρό κουτί. Δεν χρειαζόμαστε πολλά πολλά. Μια θύρα για κάρτα γραφικών, δύο για μνήμες και τέσσερις USB που αν και ακούγονται λίγες, μπορούμε πάντα να προσθέσουμε περισσότερες με ένα απλό USB Hub. Πραγματικά δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.




Κάρτα Γραφικών
Gigabyte Radeon R9 270 2GB WindForce 2X OC - 170€
Εδώ θα πέσουν τα περισσότερα λεφτά. Χρειαζόμαστε μία κάρτα που να αντέχει μεγάλες αναλύσεις και smooth gameplay. Στα περισσότερα παιχνίδια θα μπορείς να παίζεις σε 1080p και 60 FPS σε Full Settings. Αν όχι, κατεβάζοντας λίγο τα settings δεν θα δούμε μεγάλη διαφορά σε ποιότητα γραφικών ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσουμε να κρατήσουμε την ανάλυση και τα FPS ψηλά. Η κάρτα είναι θηριάκι και αρκετά φθηνή για αυτά που προσφέρει. 







RAM
Οποιαδήποτε 4GB DDR3 1600MHz - 35-40€
Όπως και με τα υπόλοιπα δεν χρειαζόμαστε κάτι πολύ ακριβό. Ένα στικάκι των 4GB είναι αρκετό. Χρειαζόμαστε DDR3 γιατί αυτό υποστηρίζει η μητρική και τα 1600MHz είναι standard πλέον (αν και με 1333MHz δεν θα υπάρχει καμία διαφορά). Δυστυχώς οι τιμές έχουν ανέβει αρκετά για τις RAM των τελευταίο χρόνο αλλά τι να κάνουμε.








Τροφοδοτικό

Corsair VS550 - 50€
Η Corsair έχει κάνει καλή δουλειά με αυτά τα τροφοδοτικά. 550W είναι αρκετά για το σύστημά μας, καθώς τίποτα δεν τραβάει πολύ ρεύμα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να πω. Σε τροφοδοτικό θα μπορούσες να δώσεις παραπάνω λεφτά αν θες, για καλύτερη ποιότητα αλλά και αυτό είναι αρκετά καλό.





Σκληρός Δίσκος
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" - 55€
Καλός, φθηνός σκληρός με μεγάλη χωρητικότητα. Χωράει τα πάντα και δεν σέρνεται από άποψη ταχύτητας. Τι άλλο να θέλει κάποιος από έναν σκληρό?











Κουτί

Loop LP-220106 - 25€
Μικρό κουτί που θα χωρέσει όσα έχει το σύστημά μας. Είναι όμορφο και θα ταιριάξει στο τραπεζάκι της τηλεόρασης. Έχει τις βασικές θύρες για ανεμιστήρες και γενικά όχι πολλά πολλά. Είναι ό, τι πρέπει.










Πληκτρολόγιο-Ποντίκι

Logitech Wireless Touch Keyboard K400 - 30€
Μιας και το PC αυτό θα συνδεθεί σε τηλεόραση, σκέφτηκα πως ένα ασύρματο πληκτρολόγιο θα ήταν ιδανικό. Το θέμα είναι πως για ποντίκι δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά χωρίς γραφείο. Οπότε επέλεξα το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο το οποίο έχει touchpad όπως τα laptop. Είναι μικρό και ο συνδυασμός ποντίκι-πληκτρολόγιο είναι ό, τι πρέπει για να το ακουμπάς στα πόδια σου ή δίπλα σου στον καναπέ όταν δεν το χρησιμοποιείς








Συνολο - 500€
Βάλε μέσα και ένα χειριστήριο για gaming (προτείνω το XBox 360 Controller) και φτάνουμε λίγο παραπάνω από τα 500€.

Δεν έβαλα οθόνη καθώς θα συνδεθεί με τηλεόραση. Αν θέλετε όμως μπορείτε να βρείτε μια 22άρα 1080p οθόνη με 100€ επιπλέον.

Αξίζει η αγορά του? Φυσικά. Τα παιχνίδια για PC είναι πολύ πιο φθηνά από τα αντίστοιχα στις κονσόλες και θα παίζουν καλύτερα στο PC.

Αυτά για τώρα. Κάποια στιγμή θα φτιάξω και ένα ακριβότερο σύστημα για εκείνους που έχουν πιο πολλά λεφτά να διαθέσουν το οποίο θα είναι πραγματικά τούμπανο.

Facebook

Twitter

Email