April 06, 2014

[Παλιό][PC Build][850€] Δυνατό Mid-Range Gaming PC

Στο δεύτερο build της σειράς θα κοιτάξουμε κάτι πιο ακριβό αλλά και πολύ πιο δυνατό. Θα χρησιμοποιήσω AMD κομμάτια και γι'αυτό το build απλά και μόνο για να ανεβάσω τον συντελεστή κόστος/απόδοση. Σε αντίθεση με το προηγούμενο build των 500€, μας δίνονται αρκετές επιλογές για αναβάθμιση στο μέλλον, αλλά με τόση δύναμη που θα κρύβει μέσα του δεν νομίζω να χρειαστεί σύντομα. Επιπλέον σε αυτό το build θα βάλω και οθόνη, αν και μπορεί να συνδεθεί άνετα και με τηλεόραση. Είναι καθαρά δική σας επιλογή.






Επεξεργαστής
AMD FX-6300 - 100€
6-πύρηνος επεξεργαστής στα 3.5GHz. Είναι αρκετά γρήγορος για οποιοδήποτε παιχνίδι αλλά και για όλες τις άλλες εργασίες που μπορείς να κάνεις σε ένα PC. Στα 100€ δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον επεξεργαστή της κατηγορίας του.










Μητρική
Asus M5A97 R2.0 - 80€
Η μητρική αυτή είναι ό, τι πρέπει για το σύστημά μας. Αρκετές θύρες USB και υποστήριξη USB 3.0. Επιπλέον έχει δύο θύρες PCI Express x16 που σημαίνει πως στο μέλλον θα μπορεί να δεχτεί και 2η κάρτα γραφικών για CrossFire. Πολύ καλή μητρική για τα λεφτά της. Τίποτα πολύ fancy αλλά θα κάνει την δουλειά της με άνεση.
(Αν είσαι διατεθειμένος να βγεις λίγο από το budget σου, θα πρότεινα μητρική με το 990 chipset για ~10€ παραπάνω. πχ την Gigabyte GA-990XA-UD3)






Κάρτα Γραφικών
Asus Radeon R9 280X 3GB DirectCU II - 280€
Για άλλη μια φορά εδώ θα πέσει το χρήμα. Καθώς το PC προορίζεται για gaming, και εφόσον έχουμε αρκετό budget μπορούμε να βάλουμε ένα πραγματικό θηρίο μέσα. 
3GB μνήμη και φοβερή ψύξη που θα κρατήσει τις θερμοκρασίες χαμηλά. Είναι μία πραγματικά καλή κάρτα για gaming  και δεν θα πέσετε ποτέ κάτω απ' τα 60 FPS σε 1080p αναλύσεις και High Settings. Όλη αυτή η δύναμη επιτρέπει και αρκετό modding των παιχνιδιών σας για να έχετε ακόμα καλύτερη γραφική ποιότητα. Και η τιμή της δεν την καθιστά απαγορευτική.





RAM
Οποιαδήποτε 8GB DDR3 1600MHz - 65€
Η αναβάθμιση από τα 4GB είναι αναμενόμενη εδώ. Δεν υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να πω. Τα 8GB θα αντέξουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά παιχνίδια και εφαρμογές με άνεση. Και δεν θα χρειαστείτε αναβάθμιση για πολλά χρόνια. 










Τροφοδοτικό
XFX ProSeries 750W Core Edition Full Wired (Bronze) - 90€
750W μας δίνουν αρκετό περιθώριο για μελλοντική αναβάθμιση ενώ θα είναι υπεραρκετά για να τρέξουν το σύστημα αυτό. Επίσης η XFX είναι αρκετά έμπιστη εταιρεία και δεν θα παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα από το συγκεκριμένο τροφοδοτικό. Ποιοτικό τροφοδοτικό για ένα ποιοτικό PC. Για την τιμή του, λίγα τροφοδοτικά συγκρίνονται με αυτό.






Σκληρός Δίσκος
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" - 55€
Ο σκληρός παραμένει ίδιος με το προηγούμενο build για τους ίδιους λόγους. Καλός, φθηνός σκληρός με μεγάλη χωρητικότητα. Χωράει τα πάντα και δεν σέρνεται από άποψη ταχύτητας. Τι άλλο να θέλει κάποιος από έναν σκληρό?










Κουτί
Zalman Z3 Plus - 45€
Ένα τόσο καλό σύστημα πρέπει να φαίνεται και καλό. Το κουτί αυτό το καταφέρνει με ένα τζάμι στα πλάγια και μοναδικό σχεδιασμό που του δίνει την gaming αισθητική που θέλουμε. Αλλά δεν του λείπει και τίποτα σε λειτουργικότητα. Προσφέρει πολύ καλή οργάνωση καλωδίων και μεγάλους και άνετους χώρους. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι ότι έχει και στήριγμα για να αποφεύγεται το λύγισμα των καρτών γραφικών, πρόβλημα πολύ γνωστό ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες κάρτες.





Οθόνη
LG 22EA53VQ - 125€
Οποιαδήποτε 22-άρα Full HD οθόνη είναι μια χαρά για ένα gaming σύστημα. Διάλεξα αυτήν λόγω της τιμής της. Έχει αρκετά standard χαρακτηριστικά για gaming αλλά και ταινίες. Η προσθήκη μίας δεύτερης αργότερα είναι εφικτή για λειτουργικότητα κυρίως, ενώ με μία δεύτερη κάρτα γραφικών θα μπορέσεις να προσθέσεις και μία τρίτη για επικό gaming σε 3 οθόνες.








Πληκτρολόγιο-Ποντίκι
Εδώ θα αφήσω σε εσένα την απόφαση. Αν θες να το συνδέσεις με τηλεόραση, τότε θα προτείνω το πληκτρολόγιο από το προηγούμενο build. Αλλιώς προτείνω κάτι με πιο gaming look. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα ασύρματο. Ειδικά σε γραφείο δεν χρειάζονται. Αλλά είναι καθαρά δική σου απόφαση.


Σύνολο -  ~850€  
Χωρίς οθόνη το PC μπορεί να γίνει ακόμα πιο φθηνό. Αλλά αν το θέλεις για γραφείο τότε θα χρειαστείς οθόνη. 

Γενικά πάντως το build αυτό θα αντέξει ό, τι και αν του ρίξεις. Θα μπορεί να παίξει όλα τα παιχνίδια που θα κυκλοφορούν στα επόμενα χρόνια. 

Στο προηγούμενο build χρειάστηκε να περιορίσουμε τα έξοδά μας κάνοντας κάποιες υποχωρήσεις. Αυτή τη φορά όμως μπορέσαμε να βάλουμε καλύτερης ποιότητας κομμάτια και δεν υπάρχει σχεδόν κανένας περιορισμός. 

Πριν 5 χρόνια θα χρειαζόσουν πολλά περισσότερα χρήματα για ένα σύστημα με τέτοιες επιδόσεις. Πλέον οι νέες τεχνολογίες μας επιτρέπουν να φτιάξουμε ένα πραγματικό θηρίο με λιγότερο από 1000€.

Facebook

Twitter

Email