July 04, 2014

[News][Updated] Basic Dungeons & Dragons - Free to Play

Το D&D Next, ή αλλιώς D&D 5th Edition, θα είναι απ'ότι φαίνεται δωρεάν. Well... όχι ακριβώς.
Αναφέρομαι στην βασική έκδοση του παιχνιδιού, δηλαδή στους κεντρικούς κανόνες και μόνο. Αυτό σημαίνει πως θα μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι χωρίς να αγοράσετε ούτε ένα rulebook.

Λεπτομέρειες

Οι κανόνες θα είναι σε .PDF μορφή και θα μπορείς να φτάσεις τον χαρακτήρα σου μέχρι το 20ο level (που αν θυμάμαι καλά είναι το maximum). Οι διαθέσιμες κλάσεις θα είναι οι cleric, fighter, rogue, και wizard, ενώ από φυλές θα έχεις στην διάθεσή σου τις dwarf, elf, halfling, και human.

Κυκλοφορία

Με την κυκλοφορία του D&D Starter Set (15 Ιουλίου), το .PDF θα περιλαμβάνει ό, τι μπορεί να χρειαστείς για να φτιάξεις τον χαρακτήρα σου και να τον ανεβάσεις μέχρι το 20ο επίπεδο. 

Από τον Αύγουστο όμως, μαζί με την κυκλοφορία του Player's Handbook, το Basic D&D θα δεχτεί update που θα περιλαμβάνει κάποια βασικά τέρατα,  μαγικά αντικείμενα, κανόνες για τους DMs για να τρέξετε το παιχνίδι, και τέλος, κανόνες για wilderness, dungeon, και urban περιπέτειες.

Τέλος, μαζί με την κυκλοφορία ιστοριών όπως το Tyranny of Dragons, θα γίνουν διαθέσιμοι και επιπλέον κανόνες για το Basic D&D που χρειάζονται για να τρέξουν οι συγκεκριμένες ιστορίες. Έτσι μπορείτε να τρέξετε αυτές τις περιπέτειες χωρίς να αγοράσετε κάποιο βιβλίο, εκτός φυσικά από το βιβλίο της ίδιας της περιπέτειας.


Η Wizards of the Coast κάνει ένα πολύ σωστό βήμα με το Basic D&D καθώς πολλοί που φοβόντουσαν να ασχοληθούν με τα RPGs λόγω του κόστους, πλέον δεν θα έχουν κανέναν λόγο να μην το κάνουν. Από εμένα, μπράβο!

Update

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μου, μην ξεχάσετε να τα μοιραστείτε.

Facebook

Twitter

Email