March 07, 2015

[News] Τι μάθαμε στην GDC. Part 2

Και τώρα που το GDC φτάνει στο τέλος του και το Pax East ξεκινάει ας δούμε καλύτερα τι μάθαμε μέσα στην εβδομάδα. Έχουμε πολλά να πούμε οπότε θα τα δούμε λίγο συνοπτικά.


Engines 

Για τις Source 2, UE4 και Unity 5 τα είπαμε. Η CryEngine θα παραμείνει στα $9.90 τον μήνα και φαίνεται πως προσπαθούν να την βελτιώσουν. Και καλά κάνουν. Η Crytek έχει μείνει λίγο πίσω σε μερικά θέματα, περιμένω πως και πως να επανέλθουν στο προσκήνιο.

VR (Virtual Reality) 

Η Valve με την HTC ανακοινώνουν το HTC Vive/SteamVR και από ότι φαίνεται η Oculus θα πρέπει να προσευχηθεί στον GabeN να καεί κάποιο εργοστάσιο, διότι αλλιώς θα φάει σκόνη. Σκόνη μάλλον θα φάει και το project Morpheus καθώς devs λένε ότι κανείς δεν ετοιμάζει παιχνίδια για το αυτό λόγω της έλλειψης δύναμης από το PS4. Πέθανε ο βασικός dev του HoloLens της Microsoft, τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και στην Microsoft, διότι το HoloLens θα πρέπει να είναι τρομακτικά καλό για να νικήσει τον ανταγωνισμό που φύτρωσε. Κάπου εκεί μέσα είναι και το Gear VR, αλλά δεν με νοιάζει οπότε δεν ασχολούμαι.

"Έπρεπε να έχουμε περισσότερο θράσος"

Οι δημιουργοί του Civilization: Beyond Earth φοβόντουσαν ότι οι παίκτες του Civ5 θα έβγαιναν έξω από τα νερά τους, οπότε δεν αλλάξαν πολλά στην φόρμουλα του Civ, και in retrospect δεν ήταν καλή ιδέα. Χαίρομαι που το καταλάβατε, τώρα φέρτε μου κι άλλο Gandhi με nukes.

GDC Awards

Δεν θέλω να ξέρω που έχει βρεθεί η κάλτσα του Tim Schafer οπότε δεν θα το αναλύσω. Μπορώ όμως να σκεφτώ που θα καταλήξει άμα συνεχίσει έτσι. Το Shadow of Mordor κέρδισε Game of the Year και για όλους τους σωστούς λόγους. Seriously just play it already. Η Brenda Romero πήρε το Ambassador Award. Χίλιες φορές καλύτερη από την Anita Sarkeesian που το πήρε πέρσι, οπότε kudos. Μεγαλύτερος νικητής το Monument Valley με τρία βραβεία για Innovation, Best Handheld και Best Visual Arts. 3,59 ευρώ στο Google Play, go buy it. Τέλος ο Hironobu Sakaguchi ήταν ο Lifetime Achievement Winner για το 2015 και πολύ δίκαια, δεδομένο ότι δούλεψε στα Final Fantasy 1-12, στο Chrono Trigger, στο Xenogears και πολλά άλλα από το 1984.

IGF Awards

Γνωρίζω ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει αρκετό drama γύρο από τα
συγκεκριμένα βραβεία, κυρίως λόγω των αποκαλύψεων του Alistair Pinsoff, αλλά αρκετά από τα καλύτερα indie παιχνίδια της χρονιάς είναι εκεί. Τα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμα(την ώρα που γράφω αυτό το κείμενο), αλλά όλοι οι finalist αξίζουν την προσοχή σας. Το Shovel Knight, το Coming Out Simulator 2014, το Dessert Golf, 80 DAYS, Lumino City, This War of Mine, FRAMED... Αφήστε τις ηλιθιότητες ανθρώπων που έχουν πιο πολύ χρήμα από ότι μυαλό και ρίξτε μια ματιά. Είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε τουλάχιστον ένα παιχνίδι που σας αρέσει σε αυτή την λίστα.

Facebook

Twitter

Email