May 08, 2015

Virtual Reality το 2016, δρόμος για την E3 και ο κόσμος του gaming το 2015.

Καταρχάς, συγνώμη που δεν έγραφα τόσο καιρό, αλλά είχα πολλά στο κεφάλι μου.

Η Oculus VR ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Rift στις αγορές κάπου στο Q1 του 2016 πράγμα που σημαίνει ότι γύρω στον Φλεβάρη δηλαδή θα έχουμε δύο συσκευές VR στην αγορά με το Re-Vive της HTC/Valve να κυκλοφορεί στις γιορτές του 2015.

Το 2016 θα είναι όπως δείχνουν όλα ένα εξαιρετικό έτος για το PC-Gaming με την νέα σειρά καρτών της AMD να κυκλοφορεί τον Ιούνιο και τους επεξεργαστές Skylake της Intel να κυκλοφορούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Αλλά μέχρι τότε έχουμε το Electronic Entertainment Expo (E3) σε μόλις 1 μήνα με, όπως δείχνουν όλα, πολλές εκπλήξεις από Fallout 4 η Dishonored 2 από την Bethesda και γιατί όχι και περισσότερες πληροφορίες για την νέα κονσόλα της Nintendo.

Ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή. H Oculus VR το 2012 έκανε kickstart (κυριολεκτικά) τον κόσμο του VR με το Oculus Rift μαζεύοντας δέκα φορές περισσότερα χρήματα από όσο αρχικά ήθελε. Μέχρι τώρα, 3 χρόνια μετά, δύο εκδόσεις του Development Kit περάσαν από τα χέρια developers, gamers και παραγωγούς περιεχομένου σε διάφορες πλατφόρμες με 60 παιχνίδια να το υποστηρίζουν αυτή την στιγμή. Με την στήριξη του Facebook και ατόμων όπως ο John Carmack όλα έδειχναν πως η Oculus θα είχε το μονοπώλιο στην αγορά του VR Gaming. Μέχρι φέτος.

Φέτος, όπως είχαμε δει, η Valve σε συνεργασία με την HTC ανακοίνωσαν το Re-Vive. H Razer
ανακοίνωσε το OSVR και το HoloLens της Microsoft, παρόλο που είναι Augmented Reality, έχει μπει και αυτό στον αγώνα. Κάπου εκεί μέσα είναι θαμμένο και το Project Morpheus αλλά είναι για το PS4 οπότε δεν με νοιάζει. To 2016 θα έχει αρκετό ενδιαφέρον. Μία συμβουλή από εμένα: Περιμένετε τις γιορτές του 2016 πριν αγοράσετε κάποια συσκευή VR.

Πέρα από αυτά η E3 πλησιάζει γοργά και η λίστα των εταιριών που θα συμμετέχουν είναι εξαιρετική. Bethesda, Nintendo, Gaijin, Square Enix, TellTale, Take 2, Wizards και περισσότεροι ανεξάρτητοι από όσους μπορεί να δει κάποιος. Θα προσπαθήσω να καλύψω τα καλύτερα του event αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα.

Τέλος το πιο σημαντικό, κατ' εμένα, σημείο. Το 2015 δεν είχε και την καλύτερη αρχή. Για άλλη μία χρονιά οι ανεξάρτητοι developers κερδίζουν και όχι άδικα τις εντυπώσεις. Μην με παρεξηγείτε. Το GTA V για PC είναι η καλύτερη έκδοση του παιχνιδιού. Το MKX έκανε πολλά καλά στην σειρά. Αλλά η έλλειψη σοβαρής υποστήριξης modding από την Rockstar, περιορίζει την σκηνή σε visual mods, καθώς ο βασικός κώδικας του παιχνιδιού είναι πολύ καλά κλειδωμένος. Το MKX εμφανίζει το ένα πρόβλημα μετά το άλλο. Microtransactions και modding επί πληρωμή κυνηγάνε και τα τελευταία φράγκα από τις τσέπες μας. Το Witcher 3 της CD Projekt Red από ότι φαίνεται δέχθηκε ένα visual downgrade από τα πρώτα trailer. Τουλάχιστον το Steam απέκτησε κάποιον ανταγωνισμό στο GOG Galaxy, το οποίο βρίσκεται αυτή την στιγμή σε Beta. Ο ανταγωνισμός αυτός ήταν και θα είναι πάντα καλός, πόσο μάλλον τώρα, μετά το φιάσκο με τα paid mods.

Όλα του κόσμου δύσκολα αλλά ακόμα είναι Μάιος, οπότε ας μην χάνουμε τις ελπίδες μας.

Facebook

Twitter

Email