May 18, 2015

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση και από πειρατικές εκδόσεις, αλλά...

H Microsoft στις αρχές του έτους είχε ανακοινώσει ότι για το πρώτο χρόνο κυκλοφορίας των Windows 10, οι κάτοχοι Windows 7, 8 και 8.1 θα μπορούν να αναβαθμιστούν στο νέο λειτουργικό χωρίς κανένα κόστος.
Τότε είχε αφήσει να εννοηθεί ότι και οι κάτοχοι πειρατικών εκδόσεων θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την προσφορά, αλλά πριν λίγες μέρες ο Terry Myerson, σε blog του, αναίρεσε -κάπως- αυτή την πεποίθηση.



Ποιος είναι ο Terry Myerson

O Terry Myerson γεννήθηκε το 1972 (ή 1973) και είναι ο Executive Vice President of Operating Systems της Microsoft.
Στην Microsoft ξεκίνησε δουλεύοντας σε διάφορα internet και business projects συμπεριλαμβανομένου του Site Server, του BizTalk Server και του Windows Management Instrumentation. Στη συνέχεια ηγήθηκε για 8 χρόνια από το 2001 της ομάδας του Microsoft Exchange.
To 2008 έγινε ο επικεφαλής του mobile engineering και το 2011 προήχθει σε επικεφαλής ανάπτυξης του Windows Phone. Τέλος το 2013 πήρε το πόστο του Executive Vice President of Operating Systems και το The Verge τον περιέγραψε ως τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη Microsoft.

Το "αλλά" του Myerson

Σε πρόσφατο post του ο Myerson αναφέρει ότι αντίθετα με ότι είχαν αφήσει να εννοηθεί, αν κάποιος έχει "πειραγμένα" Windows θα αναβαθμιστεί μεν σε Windows 10, αλλά θα του εμφανίζονται μηνύματα για αγορά αυθεντικών Windows.

Τα μηνυματα, δηλαδή, που εμφανίζονται ήδη στους έχοντες πειρατικό λειτουργικό.

Αυτό που δεν καθιστά σαφές όμως ο Myerson είναι αν αυτό ισχύει για "πειραγμένες" εγκαταστάσεις μόνο ή αφορά και "καθαρά" ISOs τα οποία στην συνέχεια "έσπασαν".
Ως λόγο γι' αυτή τους την επιλογή ο Myerson έθεσε το θέμα της ασφάλειας. Όπως σωστά υποστήριξε, σε μη αυθεντικά Windows μπορεί να έχουν γίνει διαφόρων ειδών παρεμβάσεις οι οποίες πολύ πιθανόν να είναι και κακόβουλες. Έχοντας κάποιος Windows από κάποιον OEM στο σύστημά του, δεν τίθεται τέτοιο θέμα ασφαλείας.

Facebook

Twitter

Email